MIJN DODDLEDAYS
INLOGGEN       REGISTREREN
E-Mail of gebruikersnaam       Nog geen account?
       
Wachtwoord        
       
Wachtwoord vergeten?      
MAAK EEN ACCOUNT AAN

Stallen van Spijkervet

De Stallen van Spijkervet: al een eeuw een begrip in Steenwijk

In het jaar 2014 zag Bea Klein Hazebroek uit Steenwijk het eensklaps voor zich. De in haar woonplaats wereldberoemde Paardenstallen van Spijkervet moesten benut worden voor algemeen gebruik. Het Limburgse bedrijf Walas, dat het pand huurt van de gemeente Steenwijkerland, reageerde meteen uitermate spontaan en positief. Het gevolg was een unieke invulling van een uniek pand.

De in Steenwijk geboren en getogen Bea Klein Hazebroek biedt vanaf dag één de nieuwsgierige bezoeker een verbazingwekkend kijkje achter de immense, originele staldeuren. Ze biedt in ‘De uit-STAL-ling’ een aantal stellingen aan waarin mensen hun eigen spullen te koop aanbieden. De verkoop zelf regelt Klein Hazebroek, daar hebben de mensen verder geen omkijken meer naar.

Daarnaast kent het prachtige robuuste pand, gebouwd in de jaren 1904-1905, waarin de tijd bijna letterlijk stil heeft gestaan, nog een zevental originele paardenstallen die elk als een klein soort winkeltjes in gebruik kunnen worden genomen. Hierin worden ondermeer brocante spullen verkocht alsmede kleding, boeken, geluids- en beelddragers etc. Vaak voor elck wat wils.

Alles ademt een sfeer die anno nu met recht nostalgisch genoemd kan worden. Wie het pand aan de Kalverstraat in Steenwijk –waar de bruine staldeuren tijdens openingstijden uitnodigend open staan- voor de eerste keer betreedt, staat gegarandeerd even stil en met de mond open. Je zou bijna een Swiebertje verwachten die met een strootje tussen de tanden op veldwachter Bromsnor wacht om die weer een poets te bakken. Het is die sfeer die het gebouw ademt.

Het karakteristieke pand, zowel van binnen als van buiten, is niet voor niets een Rijksmonument. De eerste vijftig jaar van zijn bestaan was het hier een drukte van belang met paarden, rijtuigen, koetsen, hooi, stro en wat al niet meer zij. Ruwweg de tweede vijftig waren de activiteiten op de vingers van een han d te tellen. Er gebeurde hoegenaamd niets, waardoor veel van het unieke-originele in onberispelijke staat behouden bleef.

   


Openingstijden

Van april tot en met augustus: elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag 10.00-17.00 uur. Alle koopzondagen eveneens geopend. In de wintermaanden vervalt de woensdag-openstelling.

Sparen

U ontvangt een punt bij elke 10 euro die u besteedt in de Stallen van Spijkervet.

Zelf een stelling huren?

U kunt bij ons een stelling huren voor één, twee of meerdere weken. Vul uw stelling met uw producten, zorg voor duidelijke prijzen en wij regelen de rest. Het huren van een stelling kost 17,50 euro per week, de volledige opbrengst van de verkochte spullen is voor uzelf. U kunt uw stelling in- of uitruimen tijdens onze openingstijden, u hoeft hiervoor geen afspraak te maken en u bent tijdens uw huurperiode vrij om te komen wanneer u wilt. Kom gerust eens een kijkje nemen, wij denken graag met u mee.

   


Adres

De Stallen, met daarin opgenomen de uit-STAL-ling, brocante en gezellige winkeltjes, is te vinden op het adres Kalverstraat 11 in Steenwijk.

Contact

Het mailadres van de Stallen is: stallenvanspijkervet@gmail.com. Bea Klein Hazebroek is mobiel bereikbaar via 06 - 5170 2862.

Facebook

De Stallen van Spijkervet beschikt over een levendige Facebookpagina. Deze kunt u hier bekijken.


   


Kaart

Zoek het bedrijf op Google Maps